• Κοινωνία

    Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι – Πού θα βρέξει

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

    Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στην Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ και νωρίς το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια 5 με 6 μποφόρ, στα βόρεια 6 με 7 και πιθανόν το πρωί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ