• Κοινωνία

    Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ήλιος – Ποιοι θα δουν βροχές και χιόνια

    • NewsRoom
    Καιρός: Μίνι καλοκαίρι με 30άρια


    Σήμερα η ημέρα προβλέπεται ηλιόλουστη, όχι όμως για όλους

    Σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5  μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως σε κεντρική – ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους, μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα, θα γίνουν μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Για αύριο, Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και, τις πρώτες πρωινές ώρες, πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές, καθώς και τις νυχτερινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ