• Κοινωνία

    Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πότε αναμένονται και πάλι βροχές

    Καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Θα ευνοηθεί η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 και βαθμιαία στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι 5 με 7 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Για αύριο, Σάββατο, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

    Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ