• Κοινωνία

    Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος σήμερα

    Καιρός


    Ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εμφανιστούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά ηπειρωτικά, κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 ή νότιοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Ήπειρο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

    Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.



    ΣΧΟΛΙΑ