• Κοινωνία

    Καιρός: Αλλού καλοκαίρι κι αλλού φθινόπωρο – Πού αναμένονται καταιγίδες

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

    Στα υπόλοιπα μέρη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και, στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στα βόρεια θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στα νότια, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ