• Κοινωνία

    Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό- Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

    • NewsRoom
    καιρος


    Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και, προς το βράδυ, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα και το βράδυ θα έχουν ένταση ξανά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις που, από τις μεσημβρινές ώρες, θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες, τις βραδινές ώρες, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Λίγες νεφώσεις αναμένονται. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στην Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και, από το μεσημέρι, στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ