• Κοινωνία

    Καιρός: Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού – Ποια μέρη θα δουν τα πρώτα δείγματα του χειμώνα

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Για σήμερα, Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και από τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

    Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή ενδεχομένως να υπάρχουν ομίχλες τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα:

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και πιθανώς θα υπάρχει ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη 

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρχουν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 24 βαθμούς Κελσίου, σε πτώση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και, από τις μεσημβρινές ώρες, στις ηπειρωτικές περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρχουν ομίχλες τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρχουν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ και, από το απόγευμα στα βόρεια, βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα δυτικά, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και, από το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ