• Κοινωνία

    Κέρδισε το πρώτο «στοίχημα» η Πυροσβεστική – Σε ύφεση όλες οι φωτιές του Σαββάτου

    • NewsRoom


    Με επιτυχία έκλεισε η πρώτη μέρα από το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής τριήμερο του φετινού καλοκαιριού για τον κρατικό μηχανισμό, καθώς οι αρχές κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο τις 59 δασικές πυρκαγιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε μια μέρα η Πυροσβεστική.

    Στις πυρκαγιές επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβεστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel. Παράλληλα, τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα.

    Το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε στην επιτυχή αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων ήταν ότι στην πλειοψηφία τους οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πυρκαγιά στο Ζούμπερι, η οποία τέθηκε σχεδόν άμεσα υπό έλεγχο. Ανάλογη ήταν και η κατάσταση στον Μαραθώνα και στον Ασπρόπυργο.

    Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και στον Μαραθώνα όπου στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες μηχανοκίνητες, 6 ομάδες πεζοπόρες, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της.



    ΣΧΟΛΙΑ