• Κοινωνία

    ΚΕΠΑ: Αναβάλλονται εκτάκτως από αύριο όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις

    Κ. Τσαγκαρόπουλος, ΕΦΚΑ


    Σε αναβολή όλων των συνεδριάσεων ΚΕΠΑ της χώρας που είναι προγραμματισμένες από αύριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη 18 Μαρτίου προχώρα εκτάκτως ο ΕΦΚΑ.

    Ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος μιλώντας στο Dikaiologitika News, ο ΕΦΚΑ προχώρα στην απόφαση αυτή εκτάκτως προκειμένου να απολυμανθούν όλοι οι χώροι των συνεδριάσεων των ΚΕΠΑ. Σε ότι αφορά για το πότε θα γίνουν οι εν λόγω συνεδριάσεις μας εξήγησε ότι θα μπουν εμβόλιμα σε άλλες συνεδριάσεις εξάλλου έχει δοθεί τρίμηνη παράταση ισχύς όλων των παροχών που δίνονται σε άτομα με αναπηρίες.

    Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου έχει αποφασιστεί η μερική αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠΑ σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Η αναστολή περιλαμβάνει τις συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών για εξέταση:
    α) παράταση αναπηρικών συντάξεων
    β) παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών
    γ) παράταση χορήγησης επιδομάτων λόγω αναπηρίας
    δ) παράταση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας στις περιπτώσεις αναπηρίας

    Στα πρόσωπα, στα οποία αναστέλλεται η εξέταση των αιτημάτων τους, παρατείνεται για 3 μήνες η καταβολή αναπηρικής σύνταξης προνοιακών παροχών που συνδέονται με την αναπηρία, όλων των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας καθώς και η ασφαλιστική ικανότητα.

    Η παράταση αυτή προστίθεται σε κάθε άλλη παράταση που τυχόν έχει χορηγηθεί (ΠΝΠ 11.03.2020/2020, ΦΕΚ Α’ 55/11-03-2020).
    Ως εκ τούτου παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΚΕΠΑ άτομα που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού στις επιτροπές που δόθηκε αναστολή σύμφωνα με τα παραπάνω.



    ΣΧΟΛΙΑ