Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα, στην Κεφαλονιά, και ενώ πλέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.
Αυτή τη στιγμή στον Κατελειό επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο από αέρος, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατο να προσεγγίσουν το σημείο άλλα εναέρια μέσα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία».
«Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.
Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.
Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα χωριά Ρατζακλί και Σκάλα, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα πυρκαγιά στην Κεφαλονιά-Εκκενώθηκε Γυμνάσιο-Λύκειο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά υπό ανέμους 9 μποφόρ – Έτοιμη να εκκενώσει το χωριό Ζόλα η περιφέρεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ και οι ηγέτες της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντας υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία στην Ουάσινγκτον
- Wall Street: Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικότητα – Άλμα 3,4% για τη Meta
- Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα γύρω από το ουκρανικό έφερε άνοδο για Brent και WTI
- Κακοκαιρία Byron: Μπαράζ μηνυμάτων 112 σε Μαγνησία, Λάρισα, Σποράδες, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία, Αττική και Κεντρική Μακεδονία.