• Κοινωνία

    Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά υπό ανέμους 9 μποφόρ – Έτοιμη να εκκενώσει το χωριό Ζόλα η περιφέρεια

    • NewsRoom


    Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στο νησί της Κεφαλονιάς, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σεδ δασική περιοχή έξω από το χωριό Ζόλα. Η φωτιά πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φθάνουν τα 9 μποφόρ.

    Οι άνεμοι έχουν βορειοανατολική κατεύθυνση με αποτέλεσμα να στρέφουν την πυρκαγιά προς τον οικισμό, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για περιορισμό της φωτιάς.

    Πάντως, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

    Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο.  για τυχόν περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ