Κοινωνία

Φωτιά στη Θάσο: Στον εισαγγελέα ο 65χρονος ύποπτος για εμπρησμό

  • NewsRoom


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 65χρονος, ο οποίος είχε προσαχθεί το πρωί της Τρίτης ως ύποπτος, για την πρόσφατη πυρκαγιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις στη Θάσο.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αναμένεται να οδηγηθεί – έως το απόγευμα – ο 65χρονος άντρας που συνελήφθη το πρωί στη Θάσο ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς καίγοντας ορεινή δασική έκταση.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να του απαγγείλει κατηγορίες σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί από τις πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Πρέπει να τονιστεί ότι λίγα 24ωρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς είχε ενεργοποιηθεί στο νησί της Θάσου Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ είχε μεταβεί από την Αθήνα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης:

Μιχαηλίδου: «Βροχή» αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Μέχρι αύριο η υποβολή τους

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά, μέσω myPROPERTY, η υποβολή πέντε ειδικών δηλώσεων Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων



ΣΧΟΛΙΑ