• Κοινωνία

    Προκαταρκτική εξέταση για ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των ιδιωτικών κλινικών σε Περιστέρι και Γλυφάδα


    Κακουργήματα θα αναζητήσει ο εισαγγελέας για τους υπευθύνους των δύο ιδιωτικών κλινικών σε Περιστέρι και Γλυφάδα. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των 2 κλινικών όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

    Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης οι δύο έρευνες θα διενεργηθούν από εισαγγελικό λειτουργό.

    Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην κλινική στο Περιστέρι εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα, από τα οποία 13 αφορούν τροφίμους και 11 εργαζομένους καθώς και άλλα 4 κρούσματα τα οποία δεν διευκρίνισε ποιους αφορούν. Η δομή στεγανοποιήθηκε και τέθηκε σε καραντίνα ενώ συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις και τοποθετήθηκαν υπεύθυνοι. Μέχρι το βράδυ θα πραγματοποιηθούν άλλοι 45 έλεγχοι στη συγκεκριμένη δομή.



    ΣΧΟΛΙΑ