• Κοινωνία

    Εισαγγελία Πρωτοδικών: Προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια στην δίκη για την υπόθεση της Ηλιούπολης


    Αναφορά στον προϊστάμενο του απέστειλε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο οποίο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια πριν από λίγες ημέρες, κατά την εκφώνηση της απίφασης για την υπόθεση τραφικινγκ στην Ηλιούπολη με καταγγέλλουσα μια 19χρονη κοπέλα.

    Έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας  για το εάν και από ποιους έχουν ενδεχομένως διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αξιόποινες πράξεις.

    Ή δικαστική αίθουσα είχε μετατραπεί σε “αρένα” με άνδρες των ΜΑΤ να εισέρχονται εντός για να επιβάλουν την τάξη και παριστάμενους να καταγγέλλουν πρωτοφανείς πρωτοφανείς αστυνομικές ενέργειες.

    Τα επεισόδια άρχισαν μόλις άρχισε η εκφώνηση της απόφασης. Στο άκουσμα της λέξης “αθώος” για κάποια πράξη υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις από μερίδα του ακροατηρίου, προφανώς νομίζοντας ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θα κηρυχθούν αθώοι.

    Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων τιμωρώντας τον με ποινή 5 ετών και 6 μηνών. Του χορηγήθηκε  αναστολή μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

    Ο πρώην σύντροφός της κοπέλας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης   12 ετών    και δεν του δόθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

    Διαβάστε επίσης

    Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου
     



    ΣΧΟΛΙΑ