• Κοινωνία

    Κατεπείγουσα εξέταση για τις καταγγελίες: Κυκλοφορούν ελεύθεροι αντί να είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom
    Πάτρα: Δέκα θάνατοι ασθενών σε γηροκομείο – Ανεμβολίαστοι οι επτά


    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πύργου μετά τις καταγγελίες του δημάρχου της πόλης ότι πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα κυκλοφορούν στην αγορά και στα καφενεία.

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν, σύμφωνα με το patrisnews.gr, οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους κυκλοφορούν αμέριμνοι, παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

    Σε πραγματική απόγνωση εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όσον αφορά την συμπεριφορά συμπολιτών του, που ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, εκείνοι κυκλοφορούν κανονικά ανάμεσα στους συμπολίτες τους.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι παρά το γεγονός πως ο νομός Ηλείας είναι σε κατάσταση συναγερμού, οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

    Στο ερώτημα αν είναι πολλοί είπε ότι σίγουρα είναι αρκετοί.

    Το μεγάλο πρόβλημα -όπως είπε- είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας.

    Όπως είπε, κυκλοφορούν στα καφενεία στην αγορά. «Αντί να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, κυκλοφορούν ελεύθεροι» είπε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ