• Κοινωνία

    Κατέληξε από γρίπη 49χρονος στα Χανιά

    • NewsRoom


    Ακόμη ένας άνθρωπος στην Κρήτη έχασε τη ζωή του από τον ιό της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για 49χρονο άνδρα στα Χανιά ο οποίος τις τελευταίες τέσσερις ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Η κατάσταση της υγείας του όμως παρουσίασε επιπλοκές και τελικά, σύμφωνα με τα κρητικά μέσα ενημέρωσης κατέληξε στην ΜΕΘ.

    Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 επιβεβαιώθηκε και από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

    Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτου στα Χανιά, μετά την τραγική κατάληξη που είχε η πορεία της υγείας ενός 38 χρονου άνδρα.

    Με τα κρούσματα της εποχικής γρίπης να αυξάνονται ραγδαία, αναμένονται με μεγάλη ανησυχία τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, οι νεκροί ήταν 18 και τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 117. Μέσα σε μια εβδομάδα, τουλάχιστον 4 νεκροί προστέθηκαν στη λίστα, με τον αριθμό να εκτοξεύεται στους 22, ενώ άγνωστο παραμένει πόσα είναι τα κρούσματα.

    Ειδικότερα, δύο ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό Η1Ν1 στη Κέρκυρα με θύματα δύο νέους ανθρώπους, ενώ ακόμα δύο κατεγράφησαν στην Κρήτη, μιας ηλικιωμένης γυναίκας, ηλικίας 78 ετών, κι ενός πεντάχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το άτυχο κοριτσάκι, σύμωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις είχε προσβληθεί από τον ιό, ενώ παράλληλα είχε σταφυλόκοκκο.

    Το καμπανάκι για την εποχική γρίπη χτύπησε και το υπουργείο Παιδείας που με εγκύκλιο του δίνει οδηγίες για την πρόληψη. Σημειώνεται ότι 26 παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παιδών και το Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” εκ των οποίων το 80% νοσούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: #ActForLove: Η νέα καμπάνια της Lacta με τα ομόφυλα ζευγάρια και οι αντιδράσεις από Twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Παιδείας: Οδηγίες στα σχολεία για αποφυγή εξάπλωσης της γρίπης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωνσταντινούπολη: 5χρονη ανασύρθηκε ζωντανή 18 ώρες μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας



    ΣΧΟΛΙΑ