• Κοινωνία

    Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο – Έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει

    • NewsRoom


    Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 16χρονος, που τα ξημερώματα της Δευτέρας προκάλεσε καταδίωξη από την αστυνομία, καθώς έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

    Όλα ξεκίνησαν περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός Ρομά έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ πετρέλαιο που έβαλε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

    Αμέσως μόλις έφυγε χωρίς να πληρώσει, ο υπάλληλος του πρατηρίου ειδοποίησε την αστυνομία.

    Ο 16χρονος οδηγός κινήθηκε προς την παλαιά Συμμαχική Οδό, όπου τον εντόπισε περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο νεαρός δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών και κάπως έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό που τον καταδίωκε και πως γι’ αυτό οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

    Η καταδίωξη τελείωσε όταν το αυτοκίνητο του 16χρονου έπεσε πάνω σε ένα τοιχίο. Ο ίδιος ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

    Εκεί, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο για την αφαίρεσή της. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

    Γίνεται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και τραυματίστηκε ο ανήλικος οδηγός.



    ΣΧΟΛΙΑ