• Κοινωνία

    Κασιδιάρης: Ο Άρειος Πάγος παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς μου

    Ηλίας Κασιδιάρης

    Ηλίας Κασιδιάρης


    Προεκλογική εκστρατεία με τις… χειροπέδες, μέσα στο δικαστήριο και μερικές δεκάδες υποστηρικτές του να τον επευφημούν έκανε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης.

    Ο πρωτόδικα καταδικαμένος χρυσαυγίτης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έκανε σπάνια… εμφάνιση στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

    Όχι για να στηρίξει την έφεσή του για τα 13 χρόνια κάθειρξης που πρωτόδικα του επιβλήθηκαν. Αλλά για να καταγγείλει τον αποκλεισμό του Κόμματος του (Εθνικό Κόμμα Έλληνες) από τις εκλογές της 21ης Μαϊου.

    Με το σκεπτικό της απόφασης- αποκλεισμού που ομόφωνα πήρε η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο Κασιδιάρης άρχισε να διαβάζει στους δικαστές τα σημεία που κατά την άποψή του, παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας του. Και τους υπέβαλε αίτημα να του απαντήσουν εάν συμφωνούν διότι «διαφορετικά να κάνει από τώρα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

    Ομόφωνη απόρριψη

    Ομόφωνα το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα Κασιδιάρη καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου που να νομιμοποιεί το δικαστήριο να το κρίνει».

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως τόνισε ότι «αποτελεί πάγια αρχή του δικαίου το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης».

    Στο τέλος, δικαστές αλλά και δικηγόροι θυμάτων έγιναν αποδέκτες ύβρεων από τους υποστηρικτές Κασιδιάρη.

    «Σας ρωτώ…»

    «Σας ρωτώ και θέλω μου απαντήσετε: Αποδέχεστε αυτό που είπε ο Άρειος Πάγος ότι δεν διαθέτω τεκμήριο αθωότητας; Ισχύει ότι εκτίω ποινή και για οπλοκατοχή, κατηγορία που έχω απαλλαγεί; Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για αδίκημα κατά του Πολιτεύματος», ρωτούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης ξανά και ξανά τους δικαστές αναπτύσσοντας νωρίτερα το αίτημά του.

    Δεν έχασε ευκαιρία να αναπτύξει από το εδώλιο και τις… πολιτικές θέσεις του αλλά και να δηλώσει παρών στις εκλογές με το κόμμα Σπαρτιάτες το οποίο έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει.

    Μάλιστα παρών στο δικαστήριο ήταν ο επικεφαλής του κόμματος.

    Είπε ο Κασιδιάρης:

    «Με την απόφαση του Αρείου Πάγου καταργήθηκαν οι ελεύθερες εκλογές. Θα έπρεπε να ερευνάται η απόπειρα δωροδοκίας δικαστή και να είναι εδώ να δικάζονται στελέχη της κυβέρνησης.

    Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρω τους συνηγόρους μου. Υπάρχει λόγος να παραμένω εδώ για να διεκδικώ το δίκιο μου;

    Όταν υπάρχει αυτή η πίεση, κατά πόσο μπορεί το δικαστήριο σας μπορεί να έχει ορθή κρίση όταν έχουν γίνει όλα αυτά τα εγκλήματα με μια απόφαση που υπογράφουν ανώτατοι δικαστές, ευνούμενοι της κυβέρνησης.

    Η σύνθεση του Αρείου Πάγου που έλαβε την απόφαση ήταν νοθευμένη διότι δεν εκδίκασε την υπόθεση η πενταμελής σύνθεση. Στην πολιτική ζωή παραμένω παρά τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν.

    Θα είμαι παρών στις εκλογές… Θα μας κρίνει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

    Λίγο αργότερα ο Κασιδιάρης απάντησε εξοργισμένος στην εισαγγελέα που ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

    Εισαγγελέας: Αυτά θα κριθούν με την απόφαση του Δικαστηρίου.

    Κασιδιάρης: Το αφήνετε δηλαδή ανοιχτό; Θα δούμε; Όχι!!! Δεν είναι έτσι στη Δημοκρατία. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντα, με τους διορισμένους εισαγγελείς που παίρνουν έτοιμες τις αποφάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

    Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Καταδικάστηκαν 8 ανήλικα αγόρια

    Eντολή Ντογιάκου για ναυάγιο στην Πύλο: Αναθέτει την εποπτεία της έρευνας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ