• Κοινωνία

    Καλιφόρνια: Φωτιά σε σκάφος – Πάνω από 30 νεκροί (pics)

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον 34 άνθρωποι που επέβαιναν σε πλοίο που κατέπλεε στην Καλιφόρνια τα ξημερώματα της Δευτέρας, αγνοούνται και μπορεί να έχουν καεί ζωντανοί, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News», έπειτα κι από την επιβεβαίωση της τοπικής ακτοφυλακής.

    Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως ανταποκρίθηκε με δύο ελικόπτερα και δύο ταχύπλοα σκάφη σε κλήση για μια φωτιά σε σκάφος 23 μέτρων κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, στη Νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σκάφος μήκους 22 μέτρων έπιασε ξαφνικά φωτιά και κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν.

    Σύμφωνα με τον ανώτερο επικεφαλής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Aaron Bemis στο CNN, οι περισσότεροι εκ των επιβατών του σκάφους πιθανότατα κοιμούνταν όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά και εγκλωβίστηκαν μέσα στους χώρους του. «Από την ενημέρωση που είχαμε, οι επιβάνοντες στο σκάφος, παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό» τόνισε ο Bemis. «Η φωτιά ήταν τόσο έντονη και υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις, εξαιτίας του καυσίμου που υπήρχε σε αυτό. Πάντως, ακόμα κι όταν τη σβήσαμε, μας ήταν πολύ δύσκολο να επιβιβαστούμε στο πλοίο και να αναζητήσουμε επιζώντες. Συνολικά, υπήρχαν 39 άτομα πάνω σε αυτό».

    Από τη νεότερη ενημέρωση που παρείχε η ακτοφυλακή, το πλοίο βυθίστηκε από την εισροή υδάτων. Με βάση την επίσημη ενημέρωση της τοπικής ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί  πέντε άτομα πληρώματος, μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου, που βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης.

    Δείτε τις φωτογραφίες από την φωτιά



    ΣΧΟΛΙΑ