• Κοινωνία

    Καλαμάτα: Για τις 15 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των επτά για τον θάνατο του εικονολήπτη

    Κόσμος προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε έναν 53χρονο που χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου


    Νέα αναβολή έλαβε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάτου του 53χρονου εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Μαΐου.

    Η οικογένεια του 53χρονου εικονολήπτη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για τους δύο εκ των επτά κατηγορουμένων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    Επίσης, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τόσο το οπτικό υλικό που υπάρχει ήδη στην δικογραφία για το τραγικό γεγονός, όσο και νέο υλικό στην περίπτωση που προσκομιστεί.

    Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα για συμπλήρωση της δικογραφίας με τα πλήρη αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην σορό του 53χρονου, αλλά και των εργαστηριακών ερευνών στα κατασχεθέντα από την Αστυνομία υλικά, όπως σαΐτες, μπαρούτι κ.α.

    Όσον αφορά στο αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Καλαμάτας «Φάρις», το δικαστήριο το απέρριψε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα του εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλαμάτα: Ο Νίκας ανακοίνωσε το τέλος του Σαϊτοπόλεμου – «Το έθιμο σταματά εδώ» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στην Καλαμάτα: Για πλημμέλημα διώκονται οι 7 συλληφθέντες



    ΣΧΟΛΙΑ