• Κοινωνία

    Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

    • NewsRoom


    Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι, οι επτά συλληφθέντες για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Καλαμάτα με τον σαϊτοπόλεμο. Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία όπου το αυτόφωρο όρισε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος. .

    Η υπόθεση των επτά αφορά το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, o oποίος χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

    Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το σάλο που προκάλεσε η αρχική του δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις,ανασκεύασε  σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τότε ο σαϊτοπόλεμος δεν θα έχει μέλλον.

    Ο Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση» τόνισε μιλώντας στο Θέμα Fm.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγωδία στην Καλαμάτα: Για πλημμέλημα διώκονται οι 7 συλληφθέντες
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Καλαμάτας: Πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για τη συνέχιση ή μη του εθίμου του Σαϊτοπόλεμου



    ΣΧΟΛΙΑ