• Κοινωνία

  Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία έως την Τετάρτη

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

  Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας


  Κλειστά θα βρίσκονται αύριο και ως την Τετάρτη τα σχολεία στη Θεσσαλία, ενώ και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν κατά περίπτωση, τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση  της Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας κακοκαιρίας.

  Παράλληλα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στη Λάρισα, καθώς αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία μετρά ακόμη τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

  Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί μέσω τηλεκπαίδευσης.

  Εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς.

  Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.

  Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.

  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

  Σε ετοιμότητα ο στρατός

  Την ίδια στιγμή, σε ετοιμότητα για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ στο λιμάνι του Βόλου ήδη βρίσκεται το αρματαγωγό «Ικαρία» ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, ενώ, παράλληλα, συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές.

  Διαβάστε επίσης: 

  Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ελλοχεύει ο κίνδυνος λεπτοσπείρωσης – Ποια τα συμπτώματα

  Νέα κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις – Συνδράμουν και στις πληγείσες περιοχές

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Από Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Κεντρική Στερεά ξεκινά η κακοκαιρία  ΣΧΟΛΙΑ