• Κοινωνία

    Κακοκαιρία EVA: Σε περιοχές της Ηπείρου, της Μεσσηνίας, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας τα πρώτα μηνύματα του 112

    • NewsRoom
    καταιγίδα

    Φωτογραφία από Elias Sch/Pixabay


    Προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του συστήματος 112 εστάλησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχές της Ηπείρου, της Μεσσηνίας, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς πλησιάζει το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας Eva, η οποία έρχεται από την πλευρά της βόρειας Ιταλίας.

    Η «Eva» αναμένεται να εξελιχθεί σε τρεις φάσεις. Αργά το βράδυ της Παρασκευής θα χτυπήσει τα βορειοδυτικά και από το Σάββατο και τις υπόλοιπες περιοχές. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής.  Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, η κακοκαιρία θα κινηθεί προς ανατολικά και θα «χτυπήσει» τα Δωδεκάνησα, Σποράδες και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τρίτη.

    Πυροσβεστική, δήμοι και Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε επιφυλακή για την κακοκαιρία, με την πρώτη να προχωρά σε έκτακτη ενημέρωση απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων.

    O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του 112, ενώ  διευκρίνισε πως «ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν μηνύματα στους πολίτες».

    Νωρίτερα την, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

    Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, καθώς επίσης και για την ανά 12 ώρες επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Διαβάστε επίσης

    Σε ετοιμότητα οι δήμοι της Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας «EVA»



    ΣΧΟΛΙΑ