Κοινωνία

Σε ετοιμότητα οι δήμοι της Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας «EVA»

  • NewsRoom
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα-Σταδιακά θα περιοριστούν

Βροχές σε όλη την χώρα


Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες των δήμων Αττικής, λόγω της πρόβλεψης για κακοκαιρία και για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τον νομό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στις περισσότερες περιοχές έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των φρεατίων και των αγωγών ομβρίων υδάτων, ενώ δόθηκε εντολή για άμεση απομάκρυνση όποιων ογκωδών αντικειμένων έχουν εντοπιστεί στους δρόμους.

Οι περισσότεροι δήμοι ανέβαλαν τις διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή πολιτών και τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο, ενώ εξέδωσαν και ανακοινώσεις με συμβουλές για μέτρα ασφάλειας των κατοίκων.

Στο σύνολό τους οι δήμαρχοι έθεσαν σε επιφυλακή τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που διαθέτουν, προκειμένου να παράσχουν, όπου και αν χρειαστεί, κάθε δυνατή βοήθεια. Μάλιστα, ο Δήμος Ωρωπού, ο οποίος καλύπτει μία πολύ μεγάλη και ιδιόμορφη έκταση (ορεινή και παραθαλάσσια) στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, ενεργοποίησε το σχετικό Σχέδιο που έχει εκπονήσει για ανάλογες περιπτώσεις (Σχέδιο Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων), μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους και με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, καθώς και των εθελοντικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «EVA»: Ενεργοποίηση του 112 – «Ισχυρή σύσταση» για αποφυγή περιττών μετακινήσεωνΣΧΟΛΙΑ