• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Ελπίς: Τηλεργασία στον δημόσιο τομέα την Τρίτη

    • NewsRoom
    Γενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Ποιοι εξαιρούνται -To ωράριο λειτουργίας

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη, οι δημόσιες υπηρεσίες, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, το μέτρο αφορά υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους.

    Για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να ασκήσουν εργασία από απόσταση και η προσέλευση στην υπηρεσία δεν είναι δυνατή, θα γίνει χρήση των προβλεπόμενων δικαιούμενων αδειών.

    Από τα παραπάνω εξαιρούνται εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση ή την πρόληψη των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού, η εγκύκλιος καλεί τους επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

    Διαβάστε επίσης:

    Αττική Οδός: Σε ποια σημεία σημειώνονται τα μεγαλύτερο προβλήματα – Τι αναφέρει η εταιρεία

    Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της Αττικής Οδού



    ΣΧΟΛΙΑ