• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών στη Λάρισα

    • NewsRoom
    Κακοκαιρία Daniel

    Κακοκαιρία Daniel


    Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας.

    Περίπου στις 20.00 εστάλη μήνυμα του «112» για εκκένωση του χωριού Ελευθέριο προς Λάρισα. «Αν βρίσκεστε στη περιοχή Ελευθέριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» τονίζει το μήνυμα του «112».

    Δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη μήνυμα του «112» στους κατοίκους της περιοχής Αλεξανδρινή να εκκενώσουν προς Ομόλιο λόγω πλημμυρικών φαινομένων.  «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αλεξανδρινή απομακρυνθείτε προς Ομόλιο λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

    Την ίδια ώρα, ο δήμος Λάρισας καλεί τους κατοίκους της συνοικίας Νέας Σμύρνης να εκκενώσουν περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

    Όπως τονίζει ο δήμος, «στη συνοικία επιχειρούν διασωστικά συνεργεία με πλωτά μέσα για να συνδράμουν στην εκκένωση. Λειτουργεί δομή υποδοχής στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή). Παρακαλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες των Αρχών».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, τις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του και πιο συγκεκριμένα προς την ανατολική και νότια πλευρά, δηλαδή την δίοδο προς τη λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία Daniel – Πυροσβεστική: 350 διασώσεις ατόμων έχουν γίνει από το πρωί στις

    Απεγκλωβισμός 58 ατόμων από την παραλία Χορευτό Μαγνησίας

    Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποιητικά μηνύματα για πιθανές πλημμύρες σε πάνω από 30 χωριά στη Λάρισα



    ΣΧΟΛΙΑ