• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποιητικά μηνύματα για πιθανές πλημμύρες σε πάνω από 30 χωριά στη Λάρισα

    • NewsRoom
    Βυθισμένα σπίτια στο νερό στην πλημμυρισμένη και εκκενωμένη συνοικία του Ιπποκράτη στην Λάρισα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel

    Βυθισμένα σπίτια στο νερό στην πλημμυρισμένη και εκκενωμένη συνοικία του Ιπποκράτη στην Λάρισα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel ( ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ)


    Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Λίγο αργότερα  εστάλη μήνυμα και για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.

    Παρόμοια μηνύματα στάλθηκαν και για τα χωριά Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή προκειμένου και εκεί οι κάτοικοι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

    Αργά το βράδυ προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε και για το χωρίο Νάματα.

    Νωρίτερα, το απόγευμα είχε σταλεί αντίστοιχο μήνυμα και για άλλα 6 χωριά  και συγκεκριμένα τις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμός.

    Η κατάσταση με τον Πηνειό παραμένει δύσκολη, αν και η στάθμη έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ο όγκος ωστόσο του νερού που φέρει ο ποταμός αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αυξάνοντας συνεχώς τον κίνδυνο υπερχείλισης.

    Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα είχε δοθεί εντολή για την εκκένωση του χωριού Ομορφοχώρι του Κιλελέρ, ενώ αντίστοιχα μηνύματα έχουν δοθεί και σε συνοικίες της Λάρισας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στην συνοικία Ιπποκράτης.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 σε 6 χωριά της Λάρισας λόγω κινδύνου πλημμύρας

    Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 για να εκκενωθεί το Ομορφοχώρι του Κιλελέρ

    Θεσσσαλία: Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους 4 νομούς – Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ