• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας ο στρατός – Απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους με εκσκαφείς

    • NewsRoom

    Ο στρατός στον Παλαμά Καρδίτσας (Πηγή: onlarissa.gr)


    Έφτασε ο στρατός στον Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, ενώ άμεσα ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί ατόμων από τα σπίτια τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel».

    Όπως φαίνεται από τις σοκαριστικές εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, άνδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, και από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο με τα ειδικά οχήματα που έχουν σπεύσει στο σημείο για να συμβάλουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη.

    Ο Παλαμάς είναι ένα από τα χωριά που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, αφού ολόκληρο το χωριό θάφτηκε στα λασπόνερα.

    Ο δήμαρχος του Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια από τις Αρχές.

    «Υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στον Παλαμά, θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει κλήσεις παντού για βοήθεια. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο», ανέφερε, λέγοντας πως ο Δήμος Παλαμά σήμερα… πέθανε.

    Σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή της Θεσσαλίας τίθενται από τον στρατό λέμβοι Zodiac και ΤΟΜΠ Μ113.

    Στην Αθήνα εσπευσμένα ο Νίκος Δένδιας

    Σημειώνεται ότι στην Αθήνα επιστρέφει εσπευσμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να επιβλέψει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

    Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύεται, ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός.

    «Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με ενημέρωσε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας», τονίζει ο κ. Δένδιας.

    «Έχουν διατεθεί ήδη προσωπικό και μέσα, όπως και χώρος φιλοξενίας πολιτών στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

    Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύουν σήμερα τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σακελλαροπούλου: Ενημερώθηκε για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

    Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός εντοπίστηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος στον Δομοκό

    e-ΕΦΚΑ: Αναβολή λειτουργίας κατ’ οίκον υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ σε Καρδίτσα-Βόλο-Τρίκαλα



    ΣΧΟΛΙΑ