• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Μπάλλος: Κλειστά σχολεία σε Κέρκυρα, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία την Παρασκευή

    • NewsRoom
    Κακοκαιρία Μπάλλος: Κλειστά σχολεία σε Κέρκυρα, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία την Παρασκευή


    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, η οποία προκάλεσε σημαντικές κατασροφές.

    Την ίδια ώρα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

    Κλειστά τα σχολεία και στη Πελοπόννησο

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία και στους σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

    Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

    Υπενθυμίζεται πως νωριτερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είχε ανακοινώσει πως κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στην Αττική, την Εύβοια και την Χαλκιδική, ενώ ενδεχομένως θα υπήρχαν αντίστοιχες αποφάσεις και σε άλλες περιοχές.

    Εύβοια: Φούσκωσε ποτάμι στα Νέα Στύρα

    Στη Νότια Εύβοια και ιδιαίτερα στα Νέα Στύρα έδειξε τα δόντια του ο Μπάλλος. Ήδη ένα ποτάμι το οποίο υπήρχε στην περιοχή έχει φουσκώσει, έχει πλημμυρίσει και δεκάδες σπίτια έχουν γεμίσει νερό.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “προσπαθούμε με τα μηχανήματα να περιορίσουμε τα νερά του ποταμού. Έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Ακόμα είχε πλημμυρίσει και η δεύτερη παραλιακή ζώνη των Νέων Στύρων. Καταβάλλουμε προσπάθειες ενώ βρέχει καταρρακτωδώς”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ήδη στην περιοχή μετακινούνται και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να βοηθήσουν.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι

    Έκτακτη σύσκεψη με εντολή Μητσοτάκη για την κακοκαιρία

    Στυλιανίδης: Έρχεται δύσκολο διήμερο – Κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική



    ΣΧΟΛΙΑ