• Κοινωνία

    Κ.Καραμανλής: Πυκνώνουν από 11 Μαΐου τα δρομολόγια σε μετρό και λεωφορεία

    • NewsRoom
    Κώστας Καραμανλής: Μπαίνει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των πολιτών με το Πάτρα - Πύργος

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής


    Η ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ σημαντική, γιατί ανοίγει το λιανεμπόριο και θα κινηθεί στα μέσα μεταφοράς το 30% με 35% των επιβατών που κινείτο πριν από την πανδημία, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι από την Δευτέρα τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς θα πυκνώσουν και θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια σε λεωφορεία και σε μετρό με τις χρονοαποστάσεις να μειώνονται στα 5 λεπτά.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκες στα ΜΜΜ και πως αυτή την βδομάδα θα μπει και διαχωριστικό νάιλον εκεί που είναι ο οδηγός. Επίσης, ανέφερε πως θα δοθεί πίστωση στους χρήστες καρτών των απεριορίστων διαδρομών.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι πιθανότατα σήμερα θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για να επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί.

    Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής των διοδίων και των τελών στα αεροδρόμια παρ’ ότι οι εταιρείες παραχώρησης ζητούν ενίσχυση για τα χρήματα που έχασαν την περίοδο της πανδημίας.

    Για τις πτήσεις εσωτερικού, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με ισχύ μέχρι τις 18 Μαΐου.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

    Σε ο,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού σημείωσε ότι η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ