ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica τονίζει σήμερα ότι είναι έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση Κόντε, υπό τον όρο, όμως, να την εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια.
Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» απορρίπτει το ενδεχόμενο σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που προέκυψαν, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.
«Σε περίπτωση που στην βουλή δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μια πλειοψηφία η οποία να εκπροσωπεί πιο πιστά την βούληση των ιταλών, θεωρώ ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια, με τους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».
H Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι, όμως, αντέδρασε αρνητικά στις δηλώσεις αυτές. «Ο κύριος δρόμος είναι οι εκλογές. Πρέπει να κάνουμε παρελθόν, μια κυβέρνηση η οποία μπλοκάρει κάθε απόφαση, είναι ζωτικό για το μέλλον της Ιταλίας», τόνισε ο Σαλβίνι.
Ο δε Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι «η Φόρτσα Ιτάλια ξεχωρίζει, λόγω της πιο εποικοδομητικής και υπεύθυνης στάσης της».
Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν θέλει να φανεί προσβλητικός προς τις υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με πολλούς ιταλούς παρατηρητές (λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο αριθμό βουλευτών και κυρίως γερουσιαστών των Πέντε Αστέρων που έως τώρα εγκατέλειψαν το κίνημά τους) δεν αποκλείεται, στο προσεχές μέλλον, να υπάρξει αλλαγή της κομματικής πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.
Και η πιθανότερη εξέλιξη, είναι όντως η πιθανή ένταξη της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, και η παράλληλη αποχώρηση μέρους ή και όλων των «πεντάστερων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Σχέδιο Μακρόν για τερματισμό του Πολέμου στον Λίβανο – Η Βηρυτός να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Bloomberg: Φόβοι για περαιτέρω αναταραχή στο πετρέλαιο λόγω απεργιών στο Ιράν
- Ιράκ: Ανεστάλη η λειτουργία του διυλιστηρίου Λανάζ στο Ερμπίλ μετά από επίθεση με drone
- Οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ προς Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.