• Κοινωνία

    Ιταλία: Νοσοκόμα θετική στον κορονοϊό αυτοκτόνησε για να μην μολύνει άλλους 

    Ντανιέλα Τρέτσι, Ιταλίδα νοσοκομός


    Συγκλονίζει η είδηση που έρχεται από Ιταλία με μια νοσοκόμα, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, να δίνει τέλος στη ζωή της προκειμένου να μην μολύνει με τον νέο ιό άλλους συνανθρώπους της.

    Πρόκειται για την μόλις 34 ετών Ντανιέλα Τρέτσι, η οποία εργαζόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σαν Τζεράρντο της Μόντσα, όπου ο κορονοϊός «θερίζει».

    Την ανακοίνωση για τον θάνατό της έκανε η Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτών της Ιταλίας εκφράζοντας τον «πόνο και την απογοήτευσή» της.

    Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ομοσπονδία, η νοσοκόμο υπέφερε από «έντονο στρες» επειδή φοβόταν ότι εξάπλωνε τον κορονοϊό, στην Ιταλία, όπου ακόμη 743 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, μειώνοντας τις ελπίδες που είχαν δώσει οι προηγούμενες δύο ημέρες.

    Τι αναφέρει η Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτών της Ιταλίας

    «Η Ντανιέλα Τρέτσι εργαζόταν στην εντατική μονάδα θεραπείας στο νοσοκομείο της Μόντσα, που απέχει ελάχιστα από το Μιλάνο, αλλά μπήκε σε καραντίνα όταν εμφάνισε συμπτώματα του κορονοϊού και βρέθηκε τελικά θετική.

    Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Βενετία, με τους ίδιους υποκείμενους λόγους.

    «Καθένας από εμάς επέλεξε αυτό το επάγγελμα για το καλό και, δυστυχώς, για το κακό, επίσης: είμαστε νοσηλευτές. Οι συνθήκες και το άγχος στο οποίο υποβάλλονται οι επαγγελματίες μας είναι γνωστές σε όλους.»

    Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου του Σαν Τζεράρντο, Μάριο Αλπαρόνε, δήλωσε πως η Ντανιέλα ήταν στο σπίτι της άρρωστη από τις 10 Μαρτίου και πως δεν βρισκόταν «υπό επιτήρηση».

    Οι δικαστικές αρχές διερευνούν τώρα τον θάνατό της, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ