ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και το Ebay, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τις πωλήσεις σε τιμές χρυσού μασκών και απολυμαντικών τζελ, μεσούσης της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε με ικανοποίηση σήμερα η ιταλική Ένωση Καταναλωτών.
«Σούπερ νέα! Συνιστά εθνική ντροπή να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ιταλών» σχολίασε σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών UNC Μασιμιλιάνο Ντόνα. «Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οι αστρονομικές τιμές των προϊόντων, αλλά και η πώληση ακατάλληλων μασκών, που δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα, ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται από νοσούντες από τον κοροναϊό» υπογράμμισε.
Μπροστά στην επιδημία του κοροναϊού, οι Ιταλοί σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προστασίας και απολυμαντικά τζελ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία και σε πολλά σούπερ μάρκετ στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι απατεώνες δεν άργησαν να εμφανιστούν και να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους.
Χθες το πρωί, ένας χρήστης πωλούσε μια φιάλη αντιβακτηριδιακού διαλύματος έναντι 300 ευρώ στον ιστότοπο Ebay. Για ένα απολυμαντικό για βρέφη, οι τιμές ξεκινούσαν από 240 ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.