• Κοινωνία

    Ισίδωρος Ντογιάκος: Αποχαιρετά τα δικαστήρια με ένα «δώρο ζωής»

    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Με ένα δώρο ζωής στα δικαστήρια που υπηρέτησε επί δεκαετίες, επέλεξε να τα αποχαιρετήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος αποχωρεί σε ένα μήνα λόγω συνταξιοδότησης, δώρισε 4 απιδινωτές σε Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Εφετείο και Πρωτοδικείο.

    Τα χρήματα για την αγορά τους ήταν από την αποζημίωση των 7.000 ευρώ που του επιδίκασε το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο, δικαιώνοντας τον για την πειθαρχική του δίωξη και τιμωρία, προ 7ετίας, με φόντο τη σφοδρή σύγκρουση του με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

    Δηλαδή, ο Αρειος Πάγος και η Εισαγγελία του απέκτησαν έναν απιδινωτή που ίσως κάποια μέρα σώσει μία ζωή, λόγω μίας δικής του απόφασης που κρίθηκε ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης ενός λειτουργού της Δικαιοσύνης (του κ.Ντογιάκου).

    Ο Ισίδωρος Ντογιάκος δώρισε έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που θα καλύπτει και ανάγκες του Ανώτατου Δικαστηρίου, έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών και από έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Μέχρι τώρα, σε αυτά τα δικαστήρια όπου καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πολίτες και εργάζονται εκατοντάδες άλλοι, δεν υπήρχε απιδινωτής για την κάλυψη έκτακτων αναγκών .

    Δυστυχώς στα 3 δικαστήρια δεν υπάρχει ούτε γιατρός. Εξετάζεται συνεπώς το ενδεχόμενο να εκπαιδευτούν δικαστικοί υπάλληλοι για τη χρήση των απιδινωτών.

    Με σχετικό έγγραφο του στον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου (ο οποίος θα εκτελεί χρέη εισαγγελέά του Αρείου Πάγου έως την επιλογή του νέου εισαγγελέα), ο κ.Ντογιάκος αναφέρει:

    «Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, Σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Άρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων.

    Σημειώνω ότι η δαπάνη για την αγορά του μηχανήματος αυτού καλύφθηκε από το χρηματικό ποσό που μου επιδίκασε (χωρίς να το έχω ζητήσει), ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατόπιν προσφυγής μου κατά αποφάσεως Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου».

    Διαβάστε επίσης:

    Πανελλαδικές 2023: Πρεμιέρα αύριο – Το πρόγραμμα και οι αλλαγές

    Έβρος: ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τους αστυνομικούς που συνελήφθησαν

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ