• Κοινωνία

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)

    • NewsRoom


    Μεγάλες υλικές ζημιές αλλά, ευτυχώς, κανέναν τραυματισμό, προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτήριο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02.30 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο, κοντά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

    Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τζάμια σε πολλούς ορόφους όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων του ΣΚΑΪ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

    Πριν από την έκρηξη και ώρα περίπου 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, όπως και συνέβη.

    Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία.

    O εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

    Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.  

    Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

    Το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό  σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του Ομίλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

    Γραφείο στον ΣΚΑΪ μετά την έκρηξη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεροβασίλη για βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τραυματίζεται η δημοκρατία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα (17/12)



    ΣΧΟΛΙΑ