• Κοινωνία

    Εισαγγελική έρευνα κατά της ΜΚΟ Human Rights 360

    Μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο, για τους οποίους η ΜΚΟ Human Rights 360 υποστήριζε ψευδώς πως βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος

    Μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο, για τους οποίους η ΜΚΟ Human Rights 360 υποστήριζε ψευδώς πως βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος


    Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τον ιδρυτή της ΜΚΟ Human Rights 360.

    Απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι μεταξύ των αδικημάτων που θα διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί από από τη  διαχείριση των κονδυλίων που προορίζονταν για πρόσφυγες.

    Πρόκειται για τη ΜΚΟ που βρέθηκε στην επικαιρότητα τον περασμένο Αυγουστο για τους 38 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο.

    Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης ερεύνησε τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών  μεταναστών και προσφύγων..

    Σύμφωνα με το πόρισμα,  ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ φέρεται να είχε συστήσει μέσω  τρίτων προσώπων, δίκτυο συνεργαζόμενων ΜΚΟ στις οποίες εμφανίζεται να παρέχει έναντι αμοιβής υπηρεσίες.

    H έρευνα κατέληξε ότι τα χρήματα αυτά δεν διατέθηκαν για το σκοπό της εκταμίευσής τους, αλλά κατέληξαν στις άλλες ΜΚΟ .

    Ο κ. Βουρλιώτης, αφού δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκομένων, απέστειλε το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία θα διενεργήσει τώρα την ποινική έρευνα.



    ΣΧΟΛΙΑ