• Κοινωνία

    Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστούν Ριχάρδος και οι άλλοι 7

    Ριχάρδος

    Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος


    Την αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου Μυλωνά και των υπολοίπων 7, που κρατούνται για την υπόθεση με τη φερόμενη λαθρεμπορία χρυσού, ζητά η αρμόδια εισαγγελέας. Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, η εισαγγελέας εισηγείται την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους.

    Την ίδια άποψη είχε εκφράσει, ακριβώς δυο μέρες μετά την προφυλάκιση του Ριχάρδου Μυλωνά, η ανακρίτρια που έστειλε στη φυλακή τους 8. Μόνο που τότε η εισαγγελική αρχή δεν συνυπέγραψε την ανακριτική απόφαση με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν σε διάφορες φυλακές.

    Έτσι ακολούθησαν οι προσφυγές των 8 στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για μια υπόθεση που εξελίσσεται σε φιάσκο των διωκτικών και δικαστικών αρχών.

    Η εισαγγελέας τώρα συντάσσεται με τη θέση της ανακρίτριας, υπέρ των αποφυλακίσεων.

    Αν και το σκεπτικό που αναπτύσσει δεν έχει τεθεί υπόψη των συνηγόρων υπεράσπισης, οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η εισαγγελέας κρατάει μία απόσταση από την κατηγορηματική θέση της ανακρίτριας (δεν υφίσταται λαθρεμπορία χρυσού προς την Τουρκία) και φέρεται να μιλά για «αντικρουόμενες απόψεις» που δεν είναι αρκετές όμως για να κρατήσουν τους 8 στη φυλακή.

    Πώς «κατέρρευσε» το κατηγορητήριο

    Η «κατάρρευση» του πολυδιαφημισμένου κατηγορητηρίου για το λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία άρχισε μετά την αποστολή στην ανακρίτρια απαντητικού εγγράφου από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

    Σύμφωνα με αυτό δεν προβλέπεται καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

    Τότε η ανακρίτρια αποφάσισε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής κρατήσεως των 8».

    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μπορεί να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή για να αποφασίσει για την αποφυλάκιση ή όχι των 8 κατηγορουμένων. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα από τις αρχές της εβδομάδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κούγιας για Ριχάρδο: Μη δεσμευτική η γνώμη του εισαγγελέα-Θα προσφύγουμε στην ανακρίτρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στις φυλακές Ναυπλίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάρτι στα social media για τον Ριχάρδο



    ΣΧΟΛΙΑ