Κοινωνία

Εισαγγελέας για Δημήτρη Λιγνάδη: Αμετανόητος μέχρι σήμερα – Να δικαστεί για 4 βιασμούς

Εισαγγελέας για Δημήτρη Λιγνάδη: Αμετανόητος μέχρι σήμερα. Να δικαστεί για 4 βιασμούς.

Δημήτρης Λιγνάδης


Την παραπομπή σε δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη προτείνει η αρμόδια εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Η Εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι είναι επαρκή τα στοιχεία σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ζητά να δικαστεί για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών και ενός νεαρού άνδρα.

Η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπεραπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται την τέλεση των κακουργημάτων πράξεων που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, η εισαγγελέας εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς κατά την κρίση της δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκισή του.

Ζητά να παραταθεί η κράτηση του μεχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως αναφέρει στην πρόταση της:

«Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης, αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Η εισαγγελέας, αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, καταλήγει στην πρόταση παραπομπής για τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη:

«Σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβόλαιό σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακρωτήρι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή», αναφέρεται στην πρόταση.

Ο σκηνοθέτης αρνείται και λέει χαρακτηριστικά, «στρατευμένους» μάρτυρες όσους τον καταγγέλλουν.

Αναμένεται πλέον το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Την παραπομπή του σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κατά μαγικό τρόπο μπόρεσε και σηκώθηκε παρά το σοκ

Μυρτώ της Πάρου: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημιώσεωνΣΧΟΛΙΑ