• Κοινωνία

    ΙΣΑ: Ζητήσαμε να διατεθεί το φάρμακο για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή

    • NewsRoom


    Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεσολαβήσει στη φαρμακευτική εταιρία Novartis για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη, στην πειραματική θεραπεία που εφαρμόζεται σε Κέντρο των ΗΠΑ.

    Για το λόγο αυτό στις 14 Οκτωβρίου 2019, απέστειλε επιστολή στη Novartis ζητώντας να μεσολαβήσει στην παρασκευάστρια εταιρία που ανήκει στον Όμιλο της, για να διατεθεί το φάρμακο σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

    Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΙΣΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Πατούλης επικοινώνησε προσωπικά με τo Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας και ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του παιδιού στη θεραπεία.

    «Ο ΙΣΑ σέβεται την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που είναι το θεσμικό όργανο της πολιτείας ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε ασθενή στη ζωή και στην ελπίδα. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα παιδί ακόμα και ελάχιστες πιθανότητες βελτίωσης εάν υπάρχουν θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια», ανέφερε ο κ. Πατούλης.



    ΣΧΟΛΙΑ