• Κοινωνία

    Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και την Πέμπτη – Σε ποιες περιοχές

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Σε επιφυλακή αναμένεται να παραμείνει και σήμερα το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης της χώρας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκτιμά ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

    Την ώρα που στην Εύβοια συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Πέμπτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

    Πολλές ακόμη περιοχές της χώρας βρίσκονται σε «κίτρινο» συναγερμό (κατηγορία κινδύνου 3), που σημαίνει υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι η Εύβοια, η Αττική και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, σχεδόν το σύνολο της Πελοποννήσου καθώς και τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική) και περιοχές της Θράκης (Ροδόπη, Εβρος).

    Ποιες ενέργειες μπορούν να «πυροδοτήσουν» πυρκαγιές

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Δείτε τον χάρτη με την επικινδυνότητα ανά περιοχή



    ΣΧΟΛΙΑ