• Κοινωνία

    Υπόθεση Λυκουρέζου: Πώς ο Άρης Φλώρος «έκαψε» με την κατάθεσή του τον γνωστό ποινικολόγο

    • NewsRoom
    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Ο Φλώρος είχε καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όπως είχε υποστηρίξει, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ως δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου, βρίσκονταν πίσω από τον εκβιασμό που του έγινε προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στο εφετείο οι Αλβανοί κακοποιοί που τον ονομάτιζαν ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του κ. Αντωνόπουλου.

    Σύμφωνα με τον Άρη Φλώρο, τον Μάιο του 2017, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό, ζητώντας του ένα μεγάλο ποσό ώστε να συμβάλλουν να κλείσει η σε βάρος του υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το ποσό ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ κάθε μήνα για δύο έτη. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο Άρης Φλώρος, τον Ιούνιο του 2017 , έλαβε ένα νέο μήνυμα μέσα στη φυλακή, προκειμένου να δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν πίσω οι Αλβανοί τις καταθέσεις τους, «διαφορετικά θα του έκαναν κακό σε αυτόν και την οικογένειά του».

    Όπως ανέφερε ο Φλώρος, στο πλαίσια της υπεράσπισής του ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Γιώργο Αντωνόπουλο και τους δύο δικηγόρους του. Ο Αντωνόπουλος φέρεται να είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι από τότε και στο εξής θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο για την υπόθεση. Έτσι από τότε ακολούθησαν μια σειρά από συναντήσεις μεταξύ τους.

    Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Φλώρος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, πως ο  «ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν».

    Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις του Ζαφειρόπουλου με τους δύο δικηγόρους, συνεχίζει ο Φλώρος, ο Λυκουρέζος φέρεται να του είπε πως «τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε», ενώ τελικά έριξε τις απαιτήσεις τους αρχικά στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Φλώρος ανέφερε πως ο Ζαφειρόπουλος του είχε μεταφέρει πως ο Λυκουρέζος έδειχνε ενοχλημένος, χωρίς να ξέρει τον ακριβή λόγο.

    Σύμφωνα με τον Άρη Φλώρο, την ημέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Λυκουρέζος τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές για να συζητήσει για την υπόθεσή του με τον Αντωνόπουλο και την αίτησή του για τη διακοπή της ποινής προφυλάκισης. Όπως ανέφερε, ο Λυκουρέζος του είπε πως είχε συναντήσει λίγες ημέρες νωρίτερα τον Αντωνόπουλο στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων και του είπε πως ισχύουν όσα είχαν πει.

    Ο Φλώρος είχε αναφέρει πως  ο ίδιος είχε τις αμφιβολίες του κατά πόσο ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε γνώση των διαπραγματεύσεων που έκαναν οι δύο δικηγόροι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Μάλιστα, στη δική του κατάθεση στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε υποστηρίξει πως οι δύο δικηγόροι του, επιχείρησαν να κάνουν «ντιλ» με τον Φλώρο «πίσω από την πλάτη του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Λυκουρέζου: Ολόκληρη η κατάθεση του κορυφαίου ποινικολόγου Ηλία Αναγνωστόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ