• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Τρομακτική η πορεία της πανδημίας με 1.150 θανάτους και 30.000 νέα κρούσματα

    • NewsRoom


    Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του νέου ιού, που προχωρά με ανησυχητικούς ρυθμούς.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακηρυχθεί πλέον το νέο επίκεντρο της πανδημίας, με την εξάπλωση του ιού να προχωρά με ρυθμούς γρηγορότερους από πολλά άλλα κράτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετρούν πλέον περισσότερους από 10.000 νεκρούς, καθώς το τελευταίο 24ωρο οι Αρχές κατέγραψαν 1.150 νέους θανάτους εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

    Ταυτόχρονα, η χώρα καταγράφει επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης, με το τελευταίο 24ωρο να προστίθεται στα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα ο τρομακτικός αριθμός των 30.000 νέων ασθενών.

    Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, κατεγράφησαν στην χώρα 10.783 επιβεβαιωμένοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ιδρύματος, που ανανεώνεται συνεχώς.

    Με βάση αυτούς τους αριθμούς, οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που μετράει, μακράν, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό.

    Σημειώνεται, επιπλέον, ότι ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των νεκρών τα τελευταία 24ωρα είναι γοργός, καθώς επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από χίλιους θάνατοι. Η πορεία αυτή δείχνει ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν ανησυχητικά την οδυνηρή πορεία των δύο χειρότερων κρατικών απολογισμών της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, της Ιταλίας (16.523 νεκροί) και της Ισπανίας (13.005 θύματα).



    ΣΧΟΛΙΑ