• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Συναγερμός στα γραφεία του Facebook – Αναφορές για ανίχνευση αερίου σαρίν

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε στις Αμερικανικές Αρχές μετά από αναφορά για εντοπισμό πακέτου που περιείχε το νευροτοξικό αέριο σαρίν στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια.

    Το σαρίν ανιχνεύθηκε τη Δευτέρα, σε ελέγχους ρουτίνας εντός μιας τσάντας αλληλογραφίας. Αμέσως, εκκενώθηκαν τέσσερα κτίρια των εγκαταστάσεων  ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Facebook τα τρία από αυτά έχουν ήδη ελεγχθεί και είναι ασφαλή για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι.

    Όπως δήλωσε πάντως ο ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο άνθρωποι πιθανόν να εκτέθηκαν σε αέριο σαρίν. “Υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που εκτέθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν σημάδια ή συμπτώματα”, τόνισε ο Τζον Τζόνσον.

    Το σαρίν είναι οργανική ένωση του φωσφόρου. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα. Έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής. Η παραγωγή και αποθήκευση σαρίν είναι παράνομη από την Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων του 1993.

     



    ΣΧΟΛΙΑ