• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε διάρκεια διαμαρτυρίας του Black Lives Matter

    • NewsRoom


    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ από σφαίρα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που γινόταν κατά του ρατσισμού υπό το σύνθημα “Black Lives Matter” στην πόλη Λούιβιλ, των ΗΠΑ, στην οποία ο θάνατος τον Μάρτιο μιας νεαρής μαύρης Αμερικανίδας, που έπεσε νεκρή από τα πυρά αστυνομικών μέσα στο διαμέρισμά της, έχει προκαλέσει έντονο συναίσθημα.

    Μετά τον θάνατο της 26χρονης Μπριόνα Τέιλορ στην Λούιβιλ διοργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις κατά της βίας των αστυνομικών, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν τεράστια έκταση έπειτα από τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στις 25 Μαΐου στην Μιννεάπολη.

    Η αστυνομία της Λούιβιλ, η οποία ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν άνδρα σοβαρά τραυματισμένο από σφαίρα στο πάρκο Τζέφερσον Σκουέρ, όπου διεξαγόταν αντιρατσιστική διαδήλωση.

    “Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά μάταια”, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

    Λίγο αργότερα άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρα μπροστά από το πάρκο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν αν τα πυρά προέρχονταν από ένα ή δύο άτομα και επίσης δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων.

    Νωρίτερα χθες το βράδυ ο δήμαρχος της Λούιβιλ Γκρεγκ Φίσερ είχε ζητήσει από μετέχοντες σε αντιδιαδήλωση να μείνουν μακριά από το πάρκο. Η τοπική εφημερίδα Louisville Courier Journal είχε επίσης αποκαλύψει ότι “ένοπλες πατριωτικές ομάδες” σχεδίαζαν να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ