• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις λόγω ισχυρών καταιγίδων στη Νέα Υόρκη

    το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη


    Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων αλλά και προειδοποιήσεις για πλημμύρες και ανεμοστόβιλους αντιμετωπίζουν οι βορειοανατολικές ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, καθώς στην περιοχή μαίνεται ένα σύμπλεγμα ισχυρών καταιγίδων.

    Την ίδια ώρα, στο Σικάγο, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο μεγάλα, καθώς η ποιότητα του αέρα έχει φτάσει σε ανθυγιεινά επίπεδα λόγω και των πυρκαγιών που συνεχίζουν να καίνε στον Καναδά.

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αγνοούνται μετά από πλημμύρες που έπληξαν την κομητεία Μπακς της Πενσυλβάνια βόρεια της Φιλαδέλφειας το Σάββατο, σύμφωνα με την AccuWeather Inc.

    «Υπάρχει μέτριος κίνδυνος υπερβολικής βροχής από το Τζέρσεϊ έως το νοτιοδυτικό Μέιν που περιλαμβάνει τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη», δήλωσε ο Ρόμπινσον Κουκ, μετεωρολόγος στο Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού των ΗΠΑ.

    Οι καταιγίδες έρχονται μετά από ένα σύστημα την περασμένη εβδομάδα που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων ενώ προκάλεσε προβλήματα σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης, προτού χτυπήσει το Βερμόντ.

    Ο γύρος καταιγίδων αυτού του Σαββατοκύριακου, που τροφοδοτείται από υγρό αέρα από τον Ατλαντικό, προκαλεί όλεθρο στα βορειοανατολικά και απειλεί ανεμοστρόβιλους από το Λονγκ Άιλαντ έως το Μέιν.

    Μια ευρέως διαδεδομένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, το ύψος της βροχής αναμένεται να φτάσει έως και τα 7,6 εκατοστά, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

    Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, 978 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ, με τις περισσότερες από τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της περιοχής της Νέας Υόρκης και τη Βοστώνη, σύμφωνα με την FlightAware, μια υπηρεσία παρακολούθησης αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον 3.165 πτήσεις καθυστέρησαν.

    Σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, 12.138 κατοικίες έμειναν χωρίς ρεύμα, κυρίως στις κομητείες Sullivan και Dutchess, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

    Ενώ τα βορειοανατολικά αντιμετωπίζουν έντονα καιρικά φαινόμενα, η ποιότητα του αέρα έχει πέσει σε ανθυγιεινά επίπεδα στο Σικάγο καθώς ο καπνός από τις καναδικές δασικές πυρκαγιές εξαπλώνεται στις Great Plains και Midwest.

    Οι κάτοικοι καλούνται να μειώσουν τις μετακινήσεις την Κυριακή, ώστε να μην επιβαρύνουν τη ρύπανση. Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι όσοι πάσχουν από αναπνευστικά και πνευμονικά νοσήματα, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

    Ειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα έχουν αναρτηθεί σε περιοχές της Μοντάνα, του Ουαϊόμινγκ, της Νεμπράσκα, του Οχάιο, του Μιζούρι και της Μινεσότα καθώς και σε όλη την Αϊόβα, το Ιλινόις, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Ιντιάνα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Στον Καναδά, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Νούναβουτ, το Κεμπέκ, το Σασκάτσουαν και το Γιούκον, σύμφωνα με το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή του Καναδά.

    Υπάρχουν 881 πυρκαγιές σε όλο τον Καναδά με 573 να μαίνονται εκτός ελέγχο. Μέχρι στιγμής φέτος, οι πυρκαγιές έχουν κάψει 10 εκατομμύρια εκτάρια—μια έκταση μεγαλύτερη από την πολιτεία του Μέιν και μεγαλύτερη από τη μισή έκταση της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: 46 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Προειδοποίηση για τις επόμενες ημέρες

    Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κουπιάνσκ – Μάχες γύρω από το Μπαχμούτ

    Κύπρος: Ένας νεκρός από θερμοπληξία – Νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα



    ΣΧΟΛΙΑ