• Κοινωνία

    ΗΠΑ: 3 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε ναυτική βάση της Φλόριντα

    • NewsRoom


    Τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον επτά άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα Παρασκευή στην αεροπορική βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Πενσακόλα, μια σημαντική βάση του ΠΝ των ΗΠΑ στη Φλόριντα, δήλωσαν οι αρχές, στο δεύτερο φονικό επεισόδιο με πυροβολισμούς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

    Ένοπλος άνοιξε πυρ στην αμερικανική ναυτική βάση της Πενσακόλα, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, τραυματίζοντας τουλάχιστον έντεκα ανθρώπους, οι οποίοι και διακομίσθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

    Η αστυνομία άνοιξε πυρ και ο ένοπλος έπεσε νεκρός.

    «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν υπάρχει, πλέον, ένοπλος δράστης στη βάση Pensacola. Ο δράστης είναι νεκρός» ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Escambia.

    Οι αρχές είχαν εκκενώσει τους γύρω δρόμους. Η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση απασχολεί στρατιωτικό προσωπικό άνω των 16.000 ατόμων.

    Οι αρχές κάλεσα, τους πολίτες της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ οι δύο πύλες στη ναυτική βάση «Pensacola» είχαν κλείσει καθώς ο ένοπλος παρέμενε εντός του χώρου, μέχρι την εξουδετέρωσή του.

    Το περιστατικό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό δυο ανθρώπων από τα πυρά ενός ένοπλου ναύτη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε μέσα στην κοινή στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Χαβάη.



    ΣΧΟΛΙΑ