• Κοινωνία

    Υπ. Δικαιοσύνης: Ρύθμιση για την άρση του απορρήτου των εμπλεκομένων στη τραγωδία των Τεμπών

    Γιώργος Φλωρίδης, νέος υπουργός Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, νέος Υπουργός Δικαιοσύνης


    Σε νομοθετική ρύθμιση για να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών για τους εμπλεκόμενους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Πλέον, στη λίστα των αδικημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών, μηνυμάτων, emails και διαδικτυακών επικοινωνιών, μπαίνουν και οι υποθέσεις επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο αδίκημα στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα με επείγουσα ρύθμιση καθώς εδώ και μήνες είχε τεθεί ως αίτημα από τους αρμόδιους  εφέτες ειδικούς ανακριτές που διερευνούν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως λένε νομικοί, μέχρι την αλλαγή του ποινικού Κώδικα το 2019 και για το αδίκημα προβλεπόταν  άρση απορρήτου.

    Η τελευταία τροποποίηση που είχε γίνει για τα αδικήματα που δύναται να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών ήταν στα τέλη του 2022.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται αδικήματα που αφορούν  εθνική ασφάλεια, προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος, δωροληψία υπαλλήλου,  γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος,  τρομοκρατικές και εγκληματικές οργανώσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Μάτι: Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη – Πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

    Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθεροι ο Διευθυντής Συντήρησης Συστημάτων και ο Διευθυντής Δικτύου

    Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος υπο όρο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ



    ΣΧΟΛΙΑ