• Κοινωνία

    Ινδία: Τουλάχιστον 16 νεκροί, κυρίως παιδιά, από φωτιά σε λούνα παρκ

    Φωτιά ξέσπασε σε λούνα παρκ στη δυτική Ινδία

    Φωτιά ξέσπασε σε λούνα παρκ στη δυτική Ινδία


    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν από φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε λούνα παρκ στη δυτική Ινδία, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος. Επιπλέον, εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται, πρόσθεσε ο Πραμπχάβ Τζοσί, αξιωματούχος στον δήμο Ραζκότ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

    Με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται στο σημείο στην επαρχία Ραζκότ, ο τοπικός δήμαρχος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Ένας τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς.

    Περισσότερα από 300 άτομα βρίσκονταν στον χώρο διώροφης κατασκευής όταν ξέσπασε η φωτιά είπε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής του Ραζκότ.

    «Επικεντρωνόμαστε στις επιχειρήσεις διάσωσης και να σώσουμε ζωές. Θα διασφαλίσουμε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά εκείνοι που ευθύνονται για αυτό το περιστατικό», δήλωσε η δήμαρχος Ναγιάνα Πεχνταντίγια.

    Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια τεράστια φωτιά να τυλίγει τον χώρο που παιχνιδιού και πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό. Ολόκληρη η υποδομή καταστράφηκε από τις φλόγες.

    Ένας αξιωματούχος σε τοπικό νοσοκομείο είπε ότι ορισμένα από τα πτώματα απανθρακώθηκαν σε βαθμό που δεν μπορεί να ταυτοποιηθούν.

    Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανάρτησε στο Χ ότι η τοπική διοίκηση εργάζεται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. «Νιώθω μεγάλη οδύνη από το δυστύχημα με την πυρκαγιά στο Ραζκότ. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μόντι.

    Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της περιοχής, τόνισε ότι οι πυροσβέστες έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκων υλικών των κατασκευών, τόνισε.

    «Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί», είπε.

    Σύμφωνα με μμε δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία σε σχέση με το τραγικό συμβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθη 33χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στα Μέγαρα

    Κικίλιας για πυρκαγιά στον παράδρομο της ΕΟ Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία: Σε δύο ώρες δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο

    Χρήστος Σταϊκούρας: Οκτώ τομείς υποδομών και μεταφορών για τη μετατροπή της κλιματικής κρίσης σε ευκαιρία «πράσινης» ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ