• Κοινωνία

    Ηλιούπολη: Ελεύθερος ο αστυνομικός παρά την καταδίκη του σε 5,5 χρόνια φυλάκισης

    • NewsRoom


    Eκτός φυλακής θα παραμείνει ο αστυνομικός που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της δεκαεννιάχρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

    Το δικαστήριο επέβαλε αρχικά ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών στον αστυνομικό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης. Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομη βίου, ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

    Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως η έφεση των 5,5 ετών καθειρξης κατά συγχώνευση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι  ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος με βάση της δικαστική απόφαση μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατηγορούμενο επεβλήθη ο όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

    Ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή. Αντιθέτως, είχε αθωωθεί από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας άλλης 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.



    ΣΧΟΛΙΑ