• Κοινωνία

    Ηλίας Καλαϊτζής: Αυτός είναι ο 39χρονος πεζοπόρος που σκοτώθηκε στην Τύμφη

    • NewsRoom


    Στη θλίψη βυθίστηκε η Πρέβεζα με την είδηση του θανάτου του 39χρονου πεζοπόρου Ηλία Καλαϊτζή, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή της Τύμφης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

    Ο 39χρονος αστυνομικός θέλησε το Σάββατο, την ημέρα των γενεθλίων του, να γιορτάσει μαζί με δύο φίλους του στην φύση, την οποία αγαπούσε. Οι τρεις τους επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με χαμηλή ορατότητα, όταν ο 39χρονος γλίστρησε και έπεσε σε μια χαράδρα.

    Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Τελικά οι άνδρες της ΕΜΑΚ και οι εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν εντόπισαν τον 39χρονο νεκρό το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του.

    Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας ενώ παλαιότερα είχε υπηρετήσει στην Κάλυμνο. Μάλιστα το 2017, μαζί με άλλους συναδέλφους του από την Πρέβεζα είχε διοργανώσει ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον μικρό Βαγγέλη Παπαβασιλείου, που έδινε τον δικό του αγώνα για την υγεία του.

    Η φύση και ο αθλητισμός αλλά και το γράψιμο ήταν οι αγαπημένες του ασχολίες. Μάλιστα, είχε γράψει ο ίδιος για τα συναισθήματά του μέσα στα ελληνικά βουνά:

    «Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τύμφη: Τραγική κατάληξη στις έρευνες για τον 39χρονο πατέρα 4 παιδιών



    ΣΧΟΛΙΑ